De kracht van je gedachten

Heb je de film Dare to Dream al gekeken? De titel zegt het al, durf te dromen. De film gaat er over dat dromen werkelijkheid kunnen worden als je er zelf in geloofd. Hij is gebaseerd op het boek The Secret van Rhonda Byrne. Een aanrader om zeker te gaan kijken. Waarom? Omdat het je leven positief kan veranderen en uit eigen ervaring weet ik dat het werkt. Dat lees je in deze blog.

Ik zal niet veel verklappen, de film gaat over een moeder met 3 kinderen die alleen maar pech heeft. Want zij gelooft dat ze niks kan en dat geloven haar kinderen ook. Dan botst zij – letterlijk – tegen een man aan die een andere en positieve kijk heeft op het leven. Hij veranderd haar leven…

Hoe? Door naar je gevoel te luisteren wat je daadwerkelijk wilt en als je dat in je gedachten realiseert dan komt het naar je toe. De magnetische kracht van je gedachten.

Mijn ervaringen

Ik ervaar dat zelf ook. Vanaf het moment dat ik voelde dat ik mensen wilde gaan coachen en begeleiden komen er allemaal mensen en dingen op mijn pad die mij daarin verder helpen. Ik wilde destijds een coachingsopleiding volgen dus ging ik op zoek. Na eindeloos zoeken en vergelijken kon ik maar geen geschikte opleiding vinden die bij mij paste. Iemand zei tegen mij dat ik het zoeken los moest laten en dat het vanzelf wel op mijn pad zou komen. “Tuurlijk” dacht ik nog. Hoe kan dat nou? Uiteindelijk gaf ik me er aan over en liet ik het los.

Een paar maanden later vertelde mijn moeder dat ze een aantal folders van een Life coach opleiding had gevonden in een kast die ze aan het opruimen was. Het bleek al jaren in deze kast te liggen. Ik las de folders en ik was meteen geïnspireerd, het voelde goed. Dit past bij mij. Ik ging er naartoe voor een kennismakingsgesprek en ik was zo enthousiast dat ik me meteen had ingeschreven.

Hoe kwam mijn moeder aan deze folders, vraag je je vast af. Ik was een aantal jaar daarvoor al op de locatie van het opleidingscentrum geweest zonder dat ik wist dat het een opleidingscentrum was. Ik was daar in behandeling voor mijn rug bij een vrouw die op deze locatie een behandelkamer had. Mijn moeder was daar na mij ook geweest en had daar folders over de opleiding meegenomen. Waarom wist ze niet. Toeval?

Vakantie

Datzelfde jaar, dat ik mij inschreef voor de opleiding, wilde ik ook op duikvakantie gaan maar dat kon niet doorgaan. Ik was er zo aan toe maar ik wist op dat moment niet hoe ik dat moest gaan financieren. Dus ik liet het los.

Een aantal maanden later kreeg ik een heftige terugval van mijn burn-out en kwam ik in het bezinningshotel van dezelfde eigenaresses als het opleidingscentrum terecht. Vanuit mijn werk destijds bij Defensie mocht ik re-integreren bij het opleidingscentrum en kon ik aanspraak maken op een vergoeding om de opleiding te betalen. Dus ik kon wel op duikvakantie. Toeval?

Wat je aandacht geeft groeit

Wat past bij mij?

Zo was ik destijds ook aan het uitzoeken wat ik exact wilde en wat bij mij paste. Er kwamen (afzonderlijk van elkaar) mensen op mijn pad die daarin trainingen gaven en mij dat aanboden. Ik had er op dat moment geen geld voor en dat vertelde ik.
Na een tijdje namen ze contact met mij op dat ze met een pilot bezig waren van hun trainingen en dat ze mij deze gratis aan konden bieden. Toeval?

Zij hielpen mij beide verder zodat ik daarna mijn eigen bedrijf, op mijn eigen manier kon opstarten. Precies zoals het bij mij paste.

Zo kan ik nog wel even doorgaan over wat er allemaal op mijn pad is gekomen de afgelopen jaren: de mensen in mijn omgeving, begeleiders en coaches, mijn kat, sport, hobby’s, mijn inkomen, mijn bedrijf Let it flow en mijn baan. Ik zou hier nog veel meer over kunnen vertellen hoe dit allemaal tot stand is gekomen.

Ervaar het zelf!

Ik zou zeggen ervaar het zelf!
Dus geloof me dat het echt werkt. Probeer het zelf maar eens. Vraag jezelf eens af wat je graag wilt, voel het eens. Beeld je datgene dan in en spreek vol overtuiging uit wat je wilt. Laat het los en ervaar wat er gebeurd.

Wat ik hierboven heb omschreven werkt ook bij negatieve dingen. Als je gelooft dat je niks kan, dat je het niet waard bent, dat er geen financiering voor is dan is dat er ook niet en komt het niet naar je toe.

Toeval?

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in een situatie zat en dacht “dat is toevallig, dat dat nu gebeurd”. Nou dat is exact waar het over gaat. Is het toeval of hoort het juist te gebeuren?

Blijf positief want het komt echt op je pad. Als jij er met de volle overtuiging in gelooft zal je ervaren dat het in je leven komt. Het universum geeft je wat je nodig hebt!

Deel deze pagina