Let it flow

Flow betekent letterlijk stromen. Het is één van de elementen die terug komt in mijn logo, namelijk water. Ik heb hier bewust voor gekozen want water staat voor gevoel. En als je iets doet vanuit je gevoel dan gaat het vanzelf. Oftewel het stroomt.

Je herkent het vast wel dat je ergens mee bezig bent en je vergeet de tijd. Je merkt niks van wat er om je heen gebeurt. Je doet iets vanuit je gevoel.

Je zit in je flow!

Als ik in mijn flow zit dan gaat echt alles stromen. Ik krijg inspiratie van teksten en veel ideeën. Om mensen te helpen, ideeën voor trainingen en presentaties, teksten voor mijn boek, een blog of social media. Ik ben de tekst al aan het uitspreken en ik zie mezelf al in gesprek met mensen. Het gaat vanzelf. Ik ben dan in mijn element en ik word hier heel erg blij van. Het is iets wat van mij is en wat bij mij past. Ik schrijf dan meteen de teksten en ideeën op zodat ik het niet kwijt ben en er daarna meer kan binnen stromen.

Stromen

Ik zit ook in mijn flow tijdens het wandelen. Ik hou van de natuur en daar voel ik mij in mijn element. Als ik teveel in mijn hoofd zit dan krijg ik niks uit handen. Als ik me daar bewust van ben laat ik alles uit handen vallen en ga ik wandelen. Ik luister naar de vogels die fluiten, het geritsel in de bosjes en ik kijk waar het geluid vandaan komt. Ik ben dan uit mijn hoofd en het begint weer te stromen. Dat is zo’n fijn gevoel!

Zo ging het ook met het schrijven van deze blog. Ik kreeg inspiratie en ik schrijf het meteen op. Als ik het schrijven van de blog ga plannen en ik ga er dan voor zitten dan stroomt het 9 van de 10 keer niet. Ik krijg de juiste woorden niet op papier, het voelt niet goed en ik zit dan teveel in mijn hoofd. Daarnaast is het niet goed voor mijn humeur. Deze blog heb ik binnen 15 minuten geschreven want het stroomde. Ik zat in mijn flow.

Tijd voor jezelf

Ik heb dagen dat het niet stroomt en dat laat ik dan ook toe. Je kan niet altijd pieken dat kost je energie. Als je je er tegen gaat verzetten en wil dat het gaat stromen dan lukt het je niet. En dat is ook goed, het is wat het is. Neem dan tijd voor jezelf en doe waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Zo is het voor iedereen. Als je iets doet en het lukt niet dan zit je niet in je flow. Leg het dan aan de kant en doe iets waardoor je uit je hoofd gaat. Je denkt er teveel over na. Neem een pauze, kijk naar buiten, ga wandelen, sporten. Ga in ieder geval uit de situatie waar je in zit. Doe iets wat er in je op komt, waar jij op dat moment behoefte aan hebt want dat past bij jou. Je zal merken dat je uit je hoofd gaat en het weer begint te stromen.

Lukt het daarna nog steeds niet om verder te gaan. Leg het dan helemaal aan de kant en doe iets anders. Er komt zeker een moment dat je weer inspiratie krijgt en dat het weer gaat stromen. Je zal zien dat je het binnen een mum van tijd klaar hebt. Vertrouw er maar op.

Let it flow!

Lees ook: Oordelen over een ander 

Deel deze pagina